Viernes, 29 de Septiembre de 2023

Otras localidades

L'Advocacia de l'Estat recorre l'acord de Rasquera de plantar marihuana

La fiscalia de Tarragona demana més informació a l'Ajuntament sobre el projecte

Una planta de marihuana

Una planta de marihuana / ACN

L'Advocacia de l'Estat de Tarragona ha presentat un recurs contra l'acord del Ple de l'Ajuntament de Rasquera que aprova un pla anticrisi i que contempla la cessió uns terrenys de la localitat a l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum (ABCDA) per a una plantació de marihuana. El govern espanyol va presentar aquest recurs el passat 30 de març, segons han confirmat a l'ACN fonts de la delegació del Govern espanyol a Catalunya, i aquest ha estat admès a tràmit pel jutjat contenciós administratiu número 1 de Tarragona, segons ha confirmat el TSJC. Mentrestant, el fiscal de Tarragona ha demanat al consistori més informació sobre els contractes signats amb l'ABCDA.

En concret, la Fiscalia demana al consistori si té l'aprovació de l'Agència Espanyola de Medicaments i productes sanitaris, que és qui pot autoritzar el cultiu de marihuana. Una plantació que subministraria (amb finalitats, diuen, terapèutiques) a 5.000 persones a través de l'Associació Barcelonesa Cannàbica. Precisament les dimensions que tindria el projecte és una de les pedres a la sabata d'aquest pla de reactivació econòmica presentat per l'Ajuntament de Rasquera i que inclou aquesta plantació. I és que, degut a les dimensions, es dificulta una de les condicions per fer-la legal, que no permeti l'accés a terceres persones i que es limiti tan sols al consum propi dels membres de l'entitat.

La Fiscalia de Tarragona també posa a sobre la taula el cas de Montbrió del Camp, a on hi havia una associació cannàbica que va plantar 200 plantes. al 1996 fa ser absolta per l'audiència provincial, tot i que poc després (un any després) el Tribunal suprem la va condemnar assegurant que es tractava d'un delicte contra la salut pública, amb perills perquè era exterior i no hi havia un accés controlat.

Els veïns de Rasquera opinen sobre la plantació de marihuana avui, el dia del referèndum

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?