Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 11 de Agosto de 2022

Otras localidades

Mario Draghi recepta perserverar en l'austeritat per sortir de la crisi

El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, accepta que s'ha de preparar una agenda per al creixement però mantenint la reducció del dèficit públic com a objectiu numero 1

Mario Draghi recepta perserverar en l'austeritat per sortir de la crisi

ACN

Mario Draghi anima el Govern espanyol a continuar amb la consolidació fiscal. Per davant de qualsevol altra cosa, s'ha de continuar amb les reformes. Segons Draghi, "l'austeritat no és incompatible amb la política de creixement", però la deixa a mans bàsicament del sector privat. Així les coses, el president del Banc Central Europeu parla de satisfacció amb les mesures de consolidació fiscal del Govern espanyol i alhora l'anima a continuar per aquesta via.

Segons Draghi, l'austeritat s'hauria d'aconseguir "retallant la despesa corrent, per exemple, salaris, i no en inversions". El president del BCE entén que, en moments d'emergència, els països retallin en inversions o incrementin impostos però creu que això "s'ha d'eliminar quan l'emergència passa". D'altra banda, diu que entén la ràbia dels joves sense feina, que són víctimes de la crisi, però afegeix que si "reaccionen de manera agressiva s'ha de condemnar".

Mario Draghi no ha aclarit si, a mig termini, es mantindrà la intervenció del BCE comprant deute sobirà dels països que són objecte de l'atac dels mercats. Tampoc no ha aclarit si continuarà la liquiditat per als bancs. El que sí és segur és que els tipus d'interés es mantenen a l'1%. Ni en aquesta matèria s'ha mogut el BCE.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?