Sociedad | Actualidad

Més presó pel sicari que per l'ideòleg del crim del carrer Santaló

El jutge ha condemnat a 18 anys de presó el treballador que va ordenar l'assassinat de l'ex director del Centre de Convencions Internacional de Barcelona, Fèlix Martínez Touriño al febrer del 2009

(MONTSE RIART)

L'Audiència també condemna a passar 24 anys i mig entre reixes el sicari que va executar Touriño d'un tret al cap

Más información

La sentència considera provat que l'exdirector de mitjans audiovisuals del CCIB, Manuel Moreno, va contractar un sicari perquè matés el seu cap, Fèlix Martínez Touriño, i que ho va fer perquè sabia que la víctima estava al corrent dels seus negocis fraudulents i que volia acomiadar-lo. El matí del 9 de febrer de 2009 aquest assassí a sou va disparar a l'empresari un tret al cap, per l'esquena, quan l'home sortia de casa seva, al carrer Santaló. Durant el judici va assegurar que ho havia fet perquè Moreno li havia ordenat... un fet que l'ara condemnat com a cervell del crim no ha admés mai. De fet, es defensava així en el seu al·legat final: "ha mort un senyor amb el que no tenia una mala relació. De fet, jo l'apreciava moltíssim".

A més dels 18 anys pel cervell del crim, l'Audiència també condemna a 16 anys de presó al cunyat de Moreno com la persona que va ajudar-lo a contractar el sicari. La màxima pena és per aquest home, 24 anys i mig de presó, i la mínima per qui el va ajudar a cometre l'assassinat, 13 anys de presó.

El més habitual, en la majoria de casos, és que tan inductor com sicari siguin condemnats a la mateixa pena i que els hi caiguin els mateixos anys de presó. En aquest cas, la sentència ha estat diferent perquè el judici només ha aconseguit provar que Moreno va planejar l'assassinat i que el va encarregar, però no que estigués al corrent de com es faria. De fet, una altra cosa que el tribunal popular tampoc va considerar que quedés acreditada en el seu veredicte és que Moreno li entregués a l'assassí a sou la pistola amb què va disparar a Touriño.

De fet, això és el que passa a la sentència. L'Audiència considera que Moreno va induïr un assassinat i que va pagar diners a l'autor material del crim però li resta el delicte de tinença il·lícita d'armes perquè no ha quedat provat que fos ell qui li donés una pistola al sicari. De la mateixa manera, eleva la pena a l'assassí a sou perquè li afegeix com a agreujant haver-se disfressat per dissimular la identitat i disparar a traïdoria la víctima.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00