Sociedad

El govern català afirma que Espanya ja no té sobirania per decidir sobre les retallades

La Generalitat atribueix la necessitat de pujar l'IVA a la mala gestió de Madrid i ho aprofita per reclamar l'agenda tributària pròpia catalana en el marc del Pacte Fiscal.

Aplaudeixen la retallada de sou als funcionaris i critiquen les mesures sobre els municipis.

Más información

El portaveu del govern, Francesc Homs, afirma que el govern espanyol ja no té sobirania per decidir sobre les retallades que ha anunciat Rajoy. Afegeix que Catalunya s'està acostumat a que se'ns mani des de fora i atribueix la mala situació econòmica d'Espanya a una tradició política molt dominada per l'orgull: "El govern espanyol no crec que estigui en condicions de consultar a ningú les mesures perquè li venen imposades de Brusel·les, aquest és el canvi de paradigma que vivim, seria bastant estrany que fessin un exercici de consultar-nos a nosaltres o a qui fos perquè no tenen sobirania en la presa d'aquestes decisions".

Homs ha llençat dures crítiques contra el ministre d'Hisenda Cristobal Montoro i que justifiqués la pujada de l'IVA pel frau existent. Un argument que utilitza el portaveu per escombrar cap a casa i reclamar l'Agència Tributària pròpia en el marc del Pacte Fiscal: "Per acabar-ho d'adobar hem de pujar l'IVA perquè la gent té el mal hàbit de no pagar-ho, això és qualsevol cosa menys seriós, és al·lucinant, és tercermundista i quedes estupefacte. Per tant, nosaltres hem de fer ràpid una administració tributària pròpia, que ens organitzarem millor".

Homs ha criticat que l'executiu espanyol entri a ajustar l'administració local i els ajuntaments. "Deu tenir la sensació que al seu partit fan coses que no toquen", ha dit, tot afegint que el que s'hauria de fer és "un monument" als alcaldes i regidors "que donen la cara".

L'opinió del comentarista del programa, El Balcó, Josep Ramoneda

04:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120711csrcsrnac_15.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00