Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 08 de Diciembre de 2022

Otras localidades

Retallada de 800 milions d'euros el 2013 per acomplir amb el nou objectiu de dèficit

El portaveu de Govern, Francesc Homs, dóna per fet la tisorada en declaracions a l'Hora L de Ràdio Barcelona. Convergència i Unió la xifra en uns 800 milions d'euros

La conseqüència directa per Catalunya del Consell de Política Fiscal i Financera d'ahir es diu nova retallada, la quarta. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, lluny de flexibilitzar l'objectiu de dèficit a les comunitats l'endureix cara l'any que ve passant de l'1'1% al 0'7%. El diferencial entre una xifra i l'altre -els 4 punts- és el que el govern català haurà de retallar de més en els pressupostos de l'any que ve si vol complir amb les noves obligacions imposades des del govern central.

Unes imposicions que ja NO només han indignat el govern, sinó també la majoria de partits de l'arc parlamentari català, a excepció lògicament del PP català. Sigui com sigui, el portaveu del govern, Francesc Homs, tot i no descartar alguna tisorada més enguany dóna per fet que "aquests 4 punts, que són molts milions, afectaran òbviament els pressupostos del 2013"

El secretari general de Convergència, Oriol Pujol, posa xifra a la retallada i la situa "a traç gruixut" en 800 milions d'euros. "Fa olor d'un nou ajust obligat" afegeix Pujol. Tot plegat mentre els socialistes critiquen els escarafalls de Convergència contra el govern de Rajoy perquè els diputats a Madrid de la Federació voten reiteradament a favor de les mesures econòmiques. De la seva banda, Iniciativa per Catalunya ha titllat de "cínic" el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?