Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 26 de Enero de 2020

Otras localidades

El jutge del cas Palau declara responsable civil a Convergència i li imposa una fiança de 3,2 milions

El titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, Josep Maria Pijuan, atén la sol · licitud de la fiscalia i declara a CDC com a responsable civil "a títol lucratiu" de l'expoli del Palau

Convergència ja ha anunciat que presentarà un recurs per defensar la seva honorabilitat, i que farà front a la fiança demanada pel jutge

El jutge que investiga l'espoli del cas Palau ha obligat a Convergència Democràtica de Catalunya a pagar una fiança de 3,2 milions d'euros com a responsable civil directe a títol lucratiu. Això, el que vol dir és que el jutge entén que hi ha hagut un delicte, l'espoli del Palau de la Música i que Convergència Democràtica se'n ha beneficat: aquest benefici el jutge el xifra en 3,2 milions d'euros que és el que fa pagar al partit.

Más información

D'aquesta manera el jutge li dóna 24 hores a convergència perquè faci efectiu el pagamant al jutjat, i en cas contrari, s'embargarien els béns del partit fins arribar a la quantitat de la fiança.

I en què es basa el jutge per prendre aquesta decisió

D'una banda, dels indicis de que Convergència hauria rebut fons de l'associació Orfeó Català través, diu "d'entregues opaques" de diner en efectiu que s'haurien dut a terne entre els anys 2002 i 2008: uns diners que haurien arribat al partit diu el jutge, o bé directament o bé a través de la fundació Trias Fargas.

D'altra banda, el jutge té en compte també els fons de les empreses de mailing que van treballar pel Palau i per Convergència democràtica, perquè creu que el partit hauria pogut rebre gairebé un milió d'euros amb desviacions de fons de la fundació de l'Orfeó cap al partit mitjançant aquestes empreses de mailing. I finalment, els fa depositar aquesta fiança sobre la base que un percentatge de les obres que es van adjudicar a l'empresa Ferrovial - recordem que es tracta entre d'altres de la línia 9 del Metro de Barcelona - haurien servit per pagar comissions per adjudiciació d'obra pública.

Recordem que aquesta decisió del jutge arriba després que el fiscal del cas demanés una fiança de 2, 5 milions d'euros. Ara, per tant, el jutge l'eleva i els dóna 24 hores per dipositar els diners al jutjat.

L'opinió de l'escriptor i col·laborador del programa El Balcó, Francesc Marc Álvaro

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?