Economia y negocios

El jutge tanca el cercle sobre el presumpte finançament irregular de Convergència

Un informe de la Policia Nacional estableix que els diners que l'empresa Ferrovial donava al Palau de la Música Catalana anaven a parar a Convergència Democràtica a través de a seva fundació, Trias Fargas

Façana del Palau de la Música(LLUIS VILARO - ACN)

El jutge del cas Palau feia temps que intentava fer la quadratura del cercle establint el lligam entre els diners que aportava Ferrovial i altres empreses al Palau amb el finançament irregular de Convergència. I ara, l'informe de la Policia, no només li dóna la raó sinó que estableix, també, que en aquest procés hi intervenia també la Fundació Trias Fargas, és a dir, que els diners que provenien de les constructores, passaven pel Palau de la Música i posteriormen anaven a parar a la Fundació que feia donacions a Convergència, tancant així el cercle.

Segons aquest informe que ha elaborat la Brigada de Blanqueig de Capitals de la Policia Nacional els vincles entre les constructores i Convergència són ferris. Posa en dubte també els convenis firmats entre la Fundació Trias Fargas i el Palau de la Música. Creu que eren extraordinàriament sospitosos destinats a emparar pagaments que no s'ajustaven a la realitat. Formalment, segons la policia, aquests convenis són calcats, l'informe diu que són simples "corta i pega" d'altres acords anteriors.

Más información

A banda de la Fundació Trias Fargas, el Palau de la Música feia servir un altre mètode per finançar irregularment Convergència. Hi ha 5 empreses que, segons els investigadors feien factures falses en nom del Palau de la Música per tal que aquesta institució pogués desviar els diners al partit nacionalista.

La Policia Nacional conclou també que feien servir diners en efectiu per evitar que se'ls pogués seguir la pista.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00