Economía y negocios

Convergència diposita la fiança de 3'2 milions d'euros pel Cas Palau

El partit posa la seu central del carrer Còrsega de Barcelona com a garantia. Esquerra Republicana demana la compareixença al Parlament d'Oriol Pujol i Felip Puig per donar explicacions després de salvar ahir el president Mas d'haver de donar la cara a la Cambra

(GEMMA SÀNCHEZ)

Sobre la una del migdia el procurador de Convergència ha presentat la documentació al jutge que instrueix el saqueig al Palau de la Música, segons informen fonts del partit. Volien resoldre la qüestió amb rapidesa i així ha estat. En aquest sentit han ofert un dels dos edificis de la seu central, al número 331 del carrer Còrsega, com a garantia. Entre la documentació hi ha un certificat de taxació de l'immoble i un certificat de l'entitat financera per demostrar que està lliure de càrregues.

El valor de taxació de l'edifici supera de llarg els 3'2 milions d'euros de fiança que se'ls demana pel que fonts del partit donen per fet que no hi haurà cap problema. Entre dilluns i dimarts Convergència Democràtica confirma que presentarà el recurs. Consideren que els indicis que té el jutge són molt febles alhora que neguen totes les acusacions de finançament irregular.

Más información

Després de l'allau de crítiques rebudes ahir, ERC demana ara la compareixença de l'actual secretari general del partit, Oriol Pujol, i la de l'anterior, Felip Puig. La diputada Anna Simó, reitera l'argument que "no es pot barrejar la Generalitat amb un assumpte de partit". Iniciativa reitera la petició de compareixença del president Mas i hi afegeix la de Felip Puig cara la tardor.