Economía y negocios | Actualidad

Trias demana als ciutadans que "s'omplin de paciència" per la vaga de metro

L'alcalde creu que és una "equivocació" fer coincidir una protesta laboral amb la Mercè i recorda als sindicats que ells "no tenen la clau del conflicte"

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias(PAULA MATEU - ACN)

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha fet una crida a la ciutadania perquè "s'omplin de paciència" davant els efectes que pugui tenir aquest dilluns la vaga convocada pels treballadors del metro de Barcelona. Conscient que la protesta generarà "problemes" i "dificultats" pel que fa al trasllat de la gent per la ciutat, sobretot en el desallotjament del públic que assisteixi al Piromusical que tancarà la Mercè, Trias confia que els treballadors del metro compliran els serveis mínims decretats. "Suposo que les coses es faran amb serietat", ha dit Trias durant una trobada amb la premsa aquest diumenge, des d'on ha advertit també als sindicats que ni TMB ni l'Ajuntament "tenen la clau del conflicte".

Más información

Trias ha fet una crida a la ciutadania, sobretot a aquelles persones que tingui previst assistir al Piromusical de la Mercè perquè "caminin i tinguin paciència" davant un desallotjament de l'acte que "s'haurà de fer amb més calma" que en d'altres ocasions. Trias els ha demanat també que "siguin conscients" de la vaga a l'hora d'anar o tornar del Piromusical però també que "entenguin" el dret de vaga que tenen els treballadors del metro.

Malgrat respectar la jornada de protesta convocada pels sindicats, Trias però ha tornat a ser crític amb la data triada. "Crec que és un equivocació aprofitar aquests dies per fer vaga. Es poden fer vagues però no comparteixo que es facin en moments en què la gent gaudeix de la ciutat", ha dit Trias que creu que aquesta "no és una bona manera" de fer una protesta laboral.

Malgrat considerar que "les negociacions mai es donen per tancades si les dues parts tenen ganes de negociar", Trias ha donat per fet que no hi ha marge d'acord i que la vaga se celebrarà. En aquest sentit, ha estat crític amb les peticions dels sindicats en tant que demanen a la direcció de TMB que no s'apliqui la retallada aprovada per reial decret llei des de Madrid pel govern espanyol.

"No podem negociar qüestions que no estan a les nostres mans" perquè "l'Ajuntament no pot canviar una normativa estatal", ha afegit Trias que ha conclòs amb resignació que ni la direcció de TMB ni l'Ajuntament "tenen la clau del conflicte".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00