Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 21 de Enero de 2020

Otras localidades

Artur Mas reclama una gran majoria per accelerar el ritme de la transició nacional

El president de la Generalitat reclama una gran majoria, indiscutible, per accelerar el ritme de transició nacional. Davant el consell nacional de CDC, Mas s'ha compromès a no fer promeses que no pugui complir.

La "pulcritud democràtica" i l'"esperit pacífic", diu Mas, han de ser les dues principals cartes del partit en aquesta campanya electoral i també de Catalunya en el seu procés cap a la transició nacional.

Mas adverteix que en l'actual context polític Catalunya serà objectiu de provocacions, amenaces i insults i diu que la resposta haurà de ser "mossegar la llengua". En aquest sentit, reclama a l'Estat que "escolti educadament" la majoria social que reclama a Catalunya la sobirania nacional.

"Hem d'explicar al món que l'únic que demanem és que si hi ha majories socials per defensar la sobirania, que se'ns escolti educadament perquè tenim els mateixos drets". Mas recorda que Catalunya a contribuït a la construcció d'Espanya i que ara ha de poder reclamar el seu dret a ser escoltada. "Entenem que no els agrada, però ens han d'escoltar", insisteix.

Mas assegura que el procés de transició nacional de Catalunya s'emmarcarà en la legalitat i davant l'amenaça del govern espanyol de dur davant el Tribunal Constitucional una possible consulta sobre la independència, el president de la Generalitat ha estat clar: "Seguirem els marcs legals, siguin els espanyols, els catalans o els internacionals perquè hi ha molts marcs legals".

En aquest context, Artur Mas s'ha fixat com un dels grans objectius de la pròxima legislatura "accelerar el ritme de la transició nacional". Ho vol fer, però, sense pressa i amb una gran majoria social que ho recolzi. "No val perdre o guanyar pel 49% o el 51%", adverteix Mas. El president vol que aquest procés sigui al més aviat possible, però creu que potser cal endarrerir-lo per aconseguir una majoria prou àmplia.

"Aquesta és una obra col·lectiva que només es podrà dur a terme si les majories socials hi son, funcionen i tenen voluntat i capacitat de resistència davant un procés tremendament complicat". Si guanya les eleccions, diu Mas, s'haurà d'engegar una campanya per acabar de convèncer els indecisos per abordar amb garanties un possible referèndum: "En el moment de la veritat hi ha d'haver una majoria indestructible davant l'Estat".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?