Sociedad | Actualidad

Una altra jornada d'aturades intermitents als autobusos

Barcelona torna avui a viure una nova jornada d'aturades intermitents a la xarxa pública d'autobusos de la ciutat que porten a terme en franges de dues hores els treballadors d'aquest servei convocats per alguns sindicats. Després de la vaga d'ahir, les aturades es repeteixen en les mateixes franges horàries: de 02.00 a 04.00 hores, de 9.00 a 11.00 hores, i de 16.00 a 18.00 hores.

Un dels autobusos de serveis mínims, durant la jornada de vaga(ACN)

La convocatòria de les aturades és indefinida i es durà a terme fins a divendres. Els serveis mínims acordats pel departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat només afecten les rutes d'autobusos que no disposen d'una alternativa de transport públic.

Així, està prevista la circulació del 25% dels autobusos, entre les 9 i les 11 hores, a les línies 9, 21, 63, 65, 92, 95, 109, 150 i 157, així com un cotxe de cadascuna de les línies Bus del Barri.

Entre les 16 i les 18 hores, aquests serveis mínims seran del 50% en totes les línies.

La vaga intermitent en els autobusos s'emmarca en una sèrie d'aturades parcials i totals que estan duent a terme els treballadors d'aquest transport i els del metro de Barcelona.

Más información

Els sindicats convocants de la vaga-CGT, ACTUB i PSA-protesten per les retallades salarials, especialment de la paga extra de Nadal que ha ordenat el Govern per als funcionaris i treballadors d'empreses públiques.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha lamentat aquesta nova convocatòria de vaga que s'origina, ha indicat, "contra una disposició del Govern central que afecta tot el sector públic".

La companyia ha assegurat que ofereix alternatives per neutralitzar l'efecte del Reial decret en el poder adquisitiu dels treballadors, un esforç negociador que ha donat com a resultat un acord subscrit amb CCOO i UGT

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00