Sociedad | Actualidad

L'Ajuntament de Badalona precinta i tanca amb planxes d'acer 140 pisos que estaven ocupats

Segons els Mossos, en aquest municipi l'any passat hi havia més de 500 immobles ocupats. Segons l'alcalde, aquest fenomen el controlen màfies organitzades

Per frenar aquest fenomen, l'Ajuntament de Badalona i el Col.legi d'Administradors de Finques de Barcelona s'han aliat. Uns posaran a disposició del consistori tot el llistat de pisos buits que hi ha a la ciutat i el consistori actuarà a través de la Guàrdia Urbana per desallotjar-los tan bon punt ho detectin. El que fan ara és tapiar amb planxes d'acer els pisos que han aconseguit buidar però volen garanties legals a través de la denúncia de propietari. Des de l'any 2007, quan va començar la crisi, el nombre d'habitatges ocupats s'ha multiplicat per tres passant de 180 a prop de 540. L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, però, assegura que el motiu principal no és la pobresa sinó màfies organitzades.

Más información

Màfies que ocupen pisos buits i que segons Albiol fan contractes falsos de lloguer a d'altres persones i d'aquesta manera cobren fins a 2.000 euros per després ocupar altres habitatges i així successivament. La Guàrdia Urbana pot fer desallotjaments exprés si detecta l'ocupació poques hores després de produir-se.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00