Sociedad

El cas Pallerols arriba avui a judici

Aquest matí comença a Barcelona el judici pel cas Pallerols, que investiga el presumpte finançament il.legal d'Unió Democràtica, un dels dos socis de CiU. El judici serà llarg i declararà com a testimoni el mateix Duran Lleida

Imatge d'arxiu de Josep Antoni Duran i Lleida al 24è Congrés d'Unió Democràtica(ACN)

Ja fa gairebé dues dècades dels fets que es jutgen a partir d'avui. El nom del cas fa referència a l'empresari andorrà Fidel Pallerols. Durant diversos anys, el govern de Jordi Pujol va adjudicar a les seves empreses cursos per a aturats. Qui se'ls va adjudicar va ser la conselleria de treball, que en aquell moment estava en mans d'Unió Democràtica.

La fiscalia assegura que, a canvi de rebre aquests cursos, Pallerols donava a Unió un 10 per cent de les subvencions que rebia. Es calcula que va ingressar uns 600.000 euros. En el seu escrit, el ministeri públic explica que aquestes subvencions s'inflaven deliberadament.

Segons fonts pròximes al cas, les defenses han intentat negociar un acord que inclouria tornar gairebé un milió d'euros, comptant els 600.000 que la fiscalia considera que es van desviar i els interessos acumulats des de 1995.

Más información

A canvi, haurien demanat que es retiressin tots els càrrecs contra els acusats, un tracte que no hauria acceptat el fiscal. Tot i això, no es descarta que les parts puguin arribar a un acord d'última hora per rebaixar les penes i evitar un judici que, amb 54 sessions, està previst que s'allargui 4 mesos i en el qual han de declarar com a testimonis el líder de Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, el diputat a Madrid, Josep Sánchez Llibre o el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo (que formava part d'Unió).

El fiscal demana entre 7 i 11 anys de presó per als 5 acusats. Les penes més altes són per a l'empresari Pallerols i per Vicenç Gavaldà, ex-secretari d'organització d'Unió Democràtica

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00