Sociedad

Fiscal i defenses del cas Pallerols ultímen un acord

Segons fonts properes al cas consultades per la SER, el pacte, que s'acabarà de tancar demà a la tarda, passaria perquè quatre dels processats reconeguessin els delictes de malversació i suborn. Unió podria assumir part de la quantitat a retornar

Imatge d'arxiu de Josep Antoni Duran i Lleida al 24è Congrés d'Unió DemocràticaACN

Fiscal acusació i defenses del cas Pallerols ultímen un pacte per tancar definitivament un cas, el del presumpte finançament irregular d'Unió Democràtica amb fons públics, que porta gairebé dues dècades de periple pels jutjats. L'acord passaria perquè alguns dels processats reconeguessin part dels delictes dels que s'els acusa.

El pacte es considera pràcticament tancat però falten per pulir alguns serrells. Segons fonts properes al cas consultades per la Cadena SER, en línies generals, l'acord passaria perquè tots els processats menys dos reconeguessin els delictes de malversació i suborn, a canvi d'una pena inferior a dos anys, que els evitaria anar a la presó.

Más información

Entre les persones que s'acollirien a aquest acord s'hi troben l'exsecretari d'organització d'Unió Democràtica, Vicenç Gavaldà, l'exdirector d'Ocupació de la Generalitat, Lluís Gavaldà, el militant del partit Santiago Vallvé i l'empresari Fidel Pallerols.

Segons aquestes mateixes fonts, ara s'intenta quadrar la responsabilitat civil amb les penes, és a dir, si als acusats s'els imposaria una condemna d'un o dos anys de presó com a màxim més el retorn de diners o bé una pena multa de 3 a 6 mesos.

Les quantitats a retornar les podrien assumir directaments els condemnats o bé, de manera subsidiària Unió Democràtica.

El que sembla clar és que a dues de les processades, la dona de l'empresari andorrà, Maria Cruz Guerrero, i l'exsubdirectora d'Ocupació de la Generalitat, Dolors Llorenç, s'els retirarien tots els càrrecs.

Falta també per tancar si els altres processats assumirien algún tipus d'inhabilitació per l'exercici de la funció pública, i és que alguns d'ells són funcionaris.

Les parts s'han donat per negociar fins demà a les cinc de la tarda, moment que se celebrarà una vista on es podria anunciar l'acord definitiu.

Aquest pacte tancaria definitivament el Cas Pallerols després de 16 anys de periple pels jutjats i una investigació que es va arribar a arxivar dues vegades.

La tesi de la Fiscalia és que entre els anys 1995 i 1999 les tres acadèmies de l'empresari andorrà es van adjudicar desenes de cursos de formació per valor de més de 8 milions d'euros, a canvi de desviar un 10 per cent de les subvencions públiques que rebien a Unió Democràtica, amb el vist-i-plau de part de l'excúpula del departament de Treball a la Generalitat, que en aquella època liderava el partit de Josep Antoni Duran i Lleida.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00