Sociedad

Convergència i Unió grinyola

El procés sobiranista ha provocat també la crisi més important dels últims anys a CIU. Els democristians han convidat els convergents a replantejar-se l'acord que els uneix en federació si tant els molesta la figura de Duran Lleida

El detonant va ser una declaració aprovada per les bases convergents de Barcelona, que assenyala Duran com a responsable de la desfeta electoral del 25N i de donar mala imatge de CiU amb les seves crítiques al procés sobiranistes.

La resposta d'Unió ha estat igual de dura. En un comunicat, el número 2 dels democristians, Josep Maria Pelegrí, ha qualificat aquesta declaració d'irresponsable, gravíssima i sectària. Pelegrí també va convidar Convergència a replantejar-se el lligam que tenen, si no els agrada.

La direcció de CDC guarda silenci, ha donat instruccions de no afegir més llenya a foc. Fonts de la cúpula convergent han admès a la SER que el text aprovat per la federació de Barcelona va ser desafortunat, però també creuen que la reacció d'Unió ha estat desproporcionada.

Más información

Convergència aposta per mantenir la federació, que encara veu com una eina útil, si bé reconeix que el debat de les relacions amb Unió s'haurà d'afrontar a curt termini, perquè el procés que ha iniciat Catalunya, cap a la sobirania, no pot estar ple de sotracs com aquest.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00