Lunes, 18 de Enero de 2021

Otras localidades

Un testimoni diu que els Mossos van disparar pilotes de goma el 29-N

El jutge que investiga com va perdre un ull Ester Quintana durant la última vaga general pren declaració a tres nous testimonis aportats per la defensa de la jove

Ester Quintana, la dona que va perdre un ull durant les càrregues policials de l'última vaga general

Ester Quintana, la dona que va perdre un ull durant les càrregues policials de l'última vaga general

Un testimoni assegura davant del jutge que va veure com un mosso disparava una pilota de goma cap a la zona on es trobava Ester Quintana, la jove que va perdre un ull durant la última vaga general. El jutge ha prés declaració a tres nous testimonis que ha aportat la defensa de la jove, dos homes que formaven part del grup de la víctima i una altra dona aliena a ells.

Segons fonts jurídiques consultades per la SER, un d'aquests testimonis ha explicat que va veure un agent disparant un fusell llarg, i no una llançadora, cap a la zona on es trobava la noia. Aquest home és una persona que anava amb el grup de la víctima.

L'altre testimoni, que és la parella d'Ester Quintana, hauria precisat, segons aquestes mateixes fonts, que va sentir diversos trets i que un li va sonar més fort i diferent dels altres.

Un extrem que hauria confirmat també la tercera testimoni, una dona aliena al grup de la víctima.

La segona vegada que l'exconseller Felip Puig va comparèixer per parlar de l'actuació del 29N va reconèixer que els Mossos havien disparat projectils, però no pilotes de goma i que cap dels trets es va produïr ni en el punt ni en el moment de la lesió de la dona.

Fonts properes al cos també apuntaven als projectils llançats pels pròpis manifestants, però, segons fonts properes a la investigació, aquesta versió no cassaria amb les imatges que de moment té el jutge i que demostrarien que en el moment dels fets a la zona del Passeig de Gràcia no hi va haver cap enfrontament entre manifestants i policia.

La clau serà l'informe forense dels metges que haurà de determinar la causa exacte de les lesions.

De moment el jutge, que està a l'espera d'aquest document, ja té identificats tots els agents, en concret tres furgonetes antidisturbis, amb dos escopeters. D'aquí dos dilluns, l'instructor pendrà declaració a tres testimonis més.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?