Sociedad

Esquerra i Iniciativa demanen eleccions anticipades

Mariano Rajoy està al punt de mira de la classe política catalana. Els partits -amb la lògica excepció del PP- reclamen que sigui el president del govern qui doni la cara i que dimiteixi

El presidente Mariano Rajoy durante la clausura de la cumbre iberoamericana celebrada en Cádiz.EFE

El president del PP i del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha convocat una reunió extraordinària del Comitè Executiu Nacional del PP pel pròxim dissabte

Des de la Generalitat, el conseller de territori i sostenibilitat, Santi Vila, afirma que en casos com aquest la responsabilitat s'ha d'assumir de forma immediata: "el que hem d'exigir és que quan es demostra i quan es passa del terreny de les acusacions al dels fets objectius cal assumir responsabilitats immediatament. Crec que ens hi juguem la credibilitat, el prestigi, en definitiva la legitimitat de l'ordenament democràtic"

Más información

Esquerra Republicana i Iniciativa per Catalunya van mes enllà de demanar la dimissió de Mariano Rajoy i reclamen que es convoquin eleccions anticipades. Oriol Junqueras, president dels republicans, afirma sentir una profunda repugnància: "En qualsevol país democràtic, en qualsevol país amb bones pràctiques democràtiques, davant de casos d'aquest tipus és evident que hauria d'haver eleccions anticipades. És evidentíssim. De fet, si a l'Estat espanyol no hi són, serà un cas únic al món occidental"

És de la mateixa opinió Joan Herrera, líder d'Iniciativa, qui a través de les xarxes socials ha afegit que si Rajoy no les convoca, cal que els partits facin perquè hi siguin, insinuant així una possible moció de censura. Mentrestant pels socialistes no està només en risc el Partit Popular sino també tot el sistema democràtic. Pere Navarro primer secretari del PSC: "Que avui aquests responsables polítics siguin els màxims responsables al Govern de l'Estat, això no té cap explicació. El senyor Rajoy ha de sortir i s'ha d'explicar i si això és veritat ha de presentar immediatament la seva dimissió"

Tots es mostren preocupats per com aquesta situació pot perjudicar la credibilitat del govern fora de les fronteres espanyoles en plena crisi.

La presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, com era d'esperar ha defensat l'explicació oficial aportada per Mª Dolores de Cospedal: "Vull dir que el PP mai hi ha hagut cap retribució que no fos legal i que no s'hagués tributat a Hisenda. Que les informacions que estan sortint i que corresponen a una possible comptabilitat, no és una comptabilitat reconeguda pel Partit Popular i no existeix. És falsa"

Mariano Rajoy ha convocat una reunió extraordinària del Comitè Executiu Nacional del PP pel pròxim dissabte

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00