Domingo, 04 de Diciembre de 2022

Otras localidades

L'Audiència Nacional deixa en mans del TSJC la imputació de Xavier Crespo

La Audiència Nacional ha remés a l'Alt Tribunal català la petició d'imputació de la fiscalia anticorrupció per l'exalcalde de Lloret i diputat per CIU al Parlament pel presumpte tracte de favor al cap mafiós Andrei Petrov

L'Audiencia Nacional remet al Tribunal Superior de Justícia la causa contra el diputat de Convergència i exalcalde de Lloret, Xavier Crespo, perquè decideixi si l'imputa com demana la fiscalía. Anticorrupció considera que Crespo podria haver donat un tracte de favor al presumpte cap de la mafia russa Andrei Petrov perquè blanquegés 56 milions d'euros a canvi del patrocini de dos clubs esportius.

La fiscalia anticorrupció demana que el Tribunal Superior de Justícia investigui la relació de l'exalcalde de Lloret, Xavier Crespo, amb Andrei Petrov, que ha ingressat a presó provisional per l'operació Clotilde, juntament amb el que es considera el número dos de la presumpta trama, Konstantine Mishchanin, i l'arquitecta de Lloret, Pilar Gimeno.

La tesi de la fiscalia és que Crespo, juntament amb primer tinent d'alcalde de Lloret, Josep Valls, també imputat, haurien ajudat Petrov a blanquejar fins a 56 milions d'euros a traves de diversos negocis immobiliàris i turístics, a canvi de certs regals, com ara un viatge a Russia, i del patrocini de dos clubs esportius.

El miniteri públic xifra en 270.000 euros aquests pagaments que haurien anat a parar al club de futbol i al d'hockei de la localitat.

Fa tant sols una setmana Crespo va tornar a defensar la seva innocència i es va desvincular de la presumpta trama. Confiava llavors que la justícia no l'imputaria.

Fa dos anys el TSJ va arxivar la primera petició de la fiscalia anticorrupció perquè imputés Crespo.

L' Audiencia Nacional li atribueix ara els delictes de prevaricació i suborn i afegeix en la seva argumentació les últimes declaracions dels imputats en el cas Clotilde, juntament amb la petició del ministeri públic.

En cas que el TSJ decideixi imputar Crespo, anticorrupció també demana que tota la causa es pugui investigar conjuntament desde Catalunya.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?