Sábado, 28 de Mayo de 2022

Otras localidades

Els condemnats pel Cas Pallerols tenen 3 dies per recórrer l'ingrés a presó

Les defenses dels tres condemnats, Fidel Pallerols i Vicenç Gavaldà, que haurien d'ingressar set mesos a la presó i Lluís Gavaldà, condemnat a un any i mig, estudien si recorren la decisió, que hauria de revisar la mateixa sala que l'ha dictat, mentre que Unió Democràtica no ho farà

El banc dels acusats en el judici del cas Pallerols

El banc dels acusats en el judici del cas Pallerols / ACN

La Sala entén que la funció d'una condemna no és només la de castigar un delicte, sinó la de "prevenir" que es repeteixi i considera que això només s'aconsegueix amb la presó.

D'aquí que els magistrats s'acullin a la potestat que té el Tribunal d'empresonar als condemnats, encara que no tinguin antecedents i que la pena no superi els dos anys.

L'auto considera literalment "inadmissible" que unes persones "dedicades al servei públic de la política" s'embutxaquessin els diners públics d'unes subvencions o les utilitzessin per "engrossar" les arques d'Unió.

A més, destaquen que no es tracta d'un cas "esporàdic de corrupció", tenint en compte, diuen, que hi ha altres causes, que encara estan investigant-se però que "apunten a comportaments similars", que consideren "molt greus" i més en el context "de crisi, atur i retallades".

Segons ha explicat l'advocat penalista Marc Molins a La SER "es tracta d'una decisió poc freqüent i valenta".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?