Economía y negocios

Mas-Colell confirma que anirà al Consell de Política Fiscal

El Conseller d'Economia, Andreu Mas Colell, demana un "pla ICO preveïdors" per poder fer front als pagaments i eixugar els deutes que té pendents la Generalitat

El conseller d'Economia, Andreu Mas ColellACN

Tal com ha recomanat el President de la Generalitat, Mas-Colell ha assegurat que hi anirà amb voluntat de diàleg.

Diàleg es la paraula més repetida per part de la Generalitat a les portes de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera.

Davant la situació més que crítica de les finances catalanes el conseller d'Economia reitera el missatge de l'executiu mantenint això si la petició de flexibilització del dèficit: "Farem tot el que faci falta, inclòs, evidentment, un diàleg permanent amb el Govern de l'Estat. Jo mateix demà aniré al Consell de Política Fiscal i Financera a mantenir viva la reivindicació d'uns objectius de dèficit raonables"

Más información

Una petició que finalment podria tenir resposta. El govern espanyol obre ara la porta a fixar objectius de dèficit diferents per cada comunitat autònoma. Segons ha explicat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, el repartiment podrà tenir en compte l'esforç de cada comunitat al 2012, el pes al PIB i si ha hagut de recórrer o no al Fons de Liquiditat Autonòmic, consegut com a FLA.

Montoro ha explicat als passadissos del Congrés que al 2012 la situació econòmica de les comunitats s'ha "obert en ventall" i actualment hi ha "moltes diferències" entre territoris, fet que "ens porta a una nova situació".

"Per això al Consell de Política Fiscal i Financera crearem un grup de treball per afrontar aquesta situació nova i volem conèixer el criteri de les comunitats autònomes abans de prendre cap decisió".

La darrera trobada del Consell va ser el mes de juliol de 2012. El conseller va decidir no assistir-hi, molest amb l'actitud del ministre d''Hisenda, Cristóbal Montoro.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00