Sociedad

SOS Racisme denuncia que s'aprofita la crisi per excloure els immigrants

SOS Racisme afirma que el discurs xenòfob s'ha acomodat cada cop més en les institucions i els discursos polítics. L'informe anual de l'entitat afirma que aquests discursos s'encaminen cada cop més cap a l'exclusió dels immigrants del sistema públic amb el pretext de la crisi

SOS Racisme conmemora els seus primers 20 anys de vida

Segons l'associació, el racisme està normalitzat. L'informe apunta que el context de crisi ha fet accentuar les polítiques discriminatòries i legitima algunes retallades que afecten directament al col·lectiu immigrant, com les restriccions a la sanitat pública o els programes d'acollida.

A més, asseguren que la crisi també ha fet radicalitzar els discursos polítics. La portaveu de SOS Racisme, Alba Cuevas, denuncia que les declaracions racistes no tinguin cap conseqüència: "Fa un anys, algunes declaracions de responsables públics haguessin comportar demanar-ne la dimissió i ara hi ha una tendència de no exigir aquestes retractacions i ens estem habituant a escoltar aquests discursos"

Más información

L'entitat va tramitar l'any passat 80 denúncies noves de casos racistes, la majoria per conflictes entre veïns o companys de feina. SOS Racisme ha presentat aquest informe en el marc del Dia Internacional per la lluita contra el racisme i la xenofòbia, un informe que esperen que serveixi per sensibilitzar la població.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00