Sociedad

Cal millorar en matemàtiques i anglès

Dos de cada deu alumnes catalans de quarts d'ESO suspenen a matemàtiques i anglès. Es el principal titular que ens deixa la prova d'avaluació feta als alumnes que aquest any finalitzen l'etapa obligatòria i que mostra una evolució en positiu respecte a l'examen d'ara fa un any

ACN

Si el curs passat un 24 per cent dels alumnes no assolien els mínims indispensables en matemàtiques i anglès, aquest any els percentatges d'alumnes que fracassen en aquestes matèries es situa entre el 20 i el 21 per cent. També hi ha millora en els resultats de català i castellà, on només 1 de cada 10 alumnes no arribaria al mínim indispensable.

També hi ha canvis en la franja alta del sistema: creix al voltant d'un 5 per cent el nombre d'alumnes que es situen per sobre de la mitjana en totes les assignatures. Segons la consellera, hi ha molts factors que expliquen aquest canvi: el més important que tota la societat és ara conscient de la importància de l'educació. "En aquest moment, que la formació és el valor més segur, ha quedat més que clar. Que el treball és escàs i que no es col.locaran i treballaran encara que no tinguin el graduat també ha quedat molt clar. I els mateixos alumnes estan millorant la seva motivació."

Más información

Respecte a la necessitat de millorar en matemàtiques i anglès la conselleria apunta dues línies d'actuació. S'ha incrementat el nombre d'hores de matemàtiques a la ESO i s'està treballant amb els centres perquè aprofundeixin en aspectes com el càlcul de superfícies.

Respecte a l'anglès, la conselleria diu que està preparant un pla per reforçar l'ús habitual d'aquesta llengua que implicarà les televisions. Rigau diu que s'ha d'aprofitar la tecnologia dual per tal que els alumnes vegin i escoltin sèries en versió original

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00