Sociedad

EL TSJC obliga a escolaritzar en castellà tota la classe si un alumne ho demana

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha fallat resposta als recursos de diverses famílies que la Generalitat ha d'introduir el castellà a les aules on estigui escolaritzat l'alumne els pares del qual hagin sol.licitat per via judicial l'atenció en aquest idioma

Concentració a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa en defensa del model d'immersió lingüística a les escoles.ACN

El Tribunal falla que "ha d'adaptar-se tota la classe - o unitat escolar - de la qual forma part aquest alumne", el que afecta el estudiants juntament amb els seus companys, i no només a un en concret .

L'aute considera que fer classes en castellà de forma individual a un alumne suposaria discriminar i estableix que el sistema ha d'adaptar-se tota la classe, a tots els companys d'aquest estudiant. Malgrat tot, deixa en mans de la Generalitat, com ja ho fa la sentència de l'Estatut, la potestat de decidir quina és la proporcionalitat entre català i castellà a les aules. Diu que no és el tribunal qui ha d'exercir les funcions de l'administració.

Però matisa que si la conselleria d'Ensenyament incompleix, els tribunals si podrien intervenir per decidir la proporció. La consellera, Irene Rigau va dir fa unes setmanes arran d'una altra resolució judicial que l'atenció en castellà no s'ampliaria a tota la classe o al conjunt de les escoles perquè això suposaria deixar de respectar el dret dels altres estudiants.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00