Lunes, 05 de Diciembre de 2022

Otras localidades

Un Sant Jordi en temps de crisi

Els editors demanen avui que es comprin llibres per reivindicar la cultura. El sector confia repetir les xifres de vendes de l'any passat

Roses amb l'estelada a una parada de la Plaça Catalunya de Barcelona

Roses amb l'estelada a una parada de la Plaça Catalunya de Barcelona / EDUARD NAVARRO

Al 2012 es va facturar 18 milions d'euros i s'espera que les vendes d'avui compensin el mal resultat del primer trimestre de l'any: les vendes de llibres han baixat més del 10 per cent respecte el mateix període de l'any passat. La situació que viu el sector és complicada, i els gran segells i grups editorials aposten a cavall segur: autors consagrats i cares conegudes.

Les travesses apostes per dos autors com a més venuts, en aquest Sant Jordi: Albert Espinosa, que promociona novel.la nova ("Bruixoles que busquen somriures perduts") i Albert Sánchez Piñol, que estrena edició catalana de l'imprescindible "Victus", editat per La Campana, igual que la versió original, en castellà.

Albert Sanchez Piñol, precisament, va ser l'encarregat de donar el tret de sortida a la Diada de Sant Jordi d'enguany, amb la lectura del pregó al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. Sanchez Piñol no és un apassionat de la Diada. De fet, avui no firmarà.

El gremi de floristes espera vendre'n més de 6 milions, una xifra similar a la de l'any passat. Els venedors han preferit assumir ells l'increment de l'IVA, que ha passat del 8 al 21 per cent, i, per tant, no el repercutiran als clients.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?