Sábado, 04 de Diciembre de 2021

Otras localidades

El fiscal demana tres anys de presó per frau per quatre exdirectius de Caixa Penedès

La Fiscalia Anticorrupció demana més de 3 anys de presó per als exdirectius de Caixa Penedès a qui acusa d'embutxacar-se 20 milions d'euros a través de fons de pensió i assegurances. També demana que retornin la majoria d'aquests diners

El fiscal demana tres anys de presó per frau per quatre exdirectius de Caixa Penedès

ACN

La Fiscalia Anticorrupció sospita que els exdirectius van idear un complex sistema per crear, a esquenes dels òrgans col.legiats de la Caixa, un fons de pensió gairebé fet a mida, juntament amb pòlisses per assegurar quantioses indemnitzacions en cas d'acomiadament.

El fiscal Emilio Sánchez Ulled situa al capdavant de la trama l'exdirector general de Caixa Penedès, Ricard Pagés i calcula que els acusats es van embutxacar gairebé 20 milions d'euros en 10 anys.

El suposat frau es va descobrir al 2009, quan la crisi del sector financer va obligar a endurir les lleis sobre les remuneracions dels directius de les entitats bancàries.

Va ser llavors, segons el fiscal, quan Caixa Penedès es va adonar de les clàusules a mida que els acusats havien emmascarat en els seus contractes, diu literalment Anticorrupció.

La fiscalia demana que compleixin tres anys de presó i que retornin 14 milions d'euros a l'entitat.

Els encausats són Ricard Pagés, Manuel Troyano, Santiago Abella i Juan Caelles. Se'ls acusa d'apropiació indeguda i d'administració deslleial.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?