Sociedad

Can Roca és el número 1

El Celler de Can Roca de Girona és el millor restaurant del món, engrandint així la llegenda de la gastronomia catalana després que El Bulli de Roses ho fos durant 5 anys

CADENA SER

Aquesta passada nit s''ha fet públic a Londres a la gala de la Revista Restaurant, la promotora d''aquesta llista considerada els Oscar de la gastronomia mundial.

L'emoció ha estat gran en el moment que el presentador proclamava el Celler millor Restaurant del món del 2013, amb els tres germans fosos amb les seves dones en una pinya al mig de l''auditori londinenc. Per seguidament Joan Roca abraçar-se amb el xef danès destronat de número 1, René Retzepi, que ara és el dos.

Más información

El Celler va ser cinquè restaurant del món el 2009, quart el 2010, segon el 2011 i 2012 i, finalment, el millor del món aquest 2013. Abans el 2009 va aconseguir el reconeixement de la tercera estrella Michelin.

Entronitzat pel vot de 850 crítics, El Celler de Can Roca és l'impulsor de l'anomenada cuina tecnoemocional i l'evolució majúscula de la cuina catalana. El xef Joan Roca en el discurs d´acceptació, acompanyat dels seus dos germans Josep i Jordi, ha refermat el seu compromís amb el treball, per l'autenticitat, la generositat, l'hospitalitat i la creativitat. Ha tingut un reconeixement pel Fat Duck, El Bulli, el Noma i ha tingut un reconeixement especial per Pau Albornà, un jove periodista gastronòmic reconegudíssim entre els xefs mort en accident.

Cap més català a la llista dels 50 millors restaurants del món, on apareixen El Mugaritz de Donosti com a número quatre, com a vuitè l'incombustible Arzak també de Donosti, en el número 26 el Quique Dacosta de Dènia, i en el 44 l''ssador Etxebarri d''Atxondo a Biscaia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00