Jueves, 21 de Enero de 2021

Otras localidades

Embassaments plens a vessar

Els embassaments de les conques internes de Catalunya estan pràcticament al 100 per cent. Desprès d'un 2012 molt sec, les abundants pluges de la primavera garanteixen l'abastiment per tot el que queda d'any i bona part del que ve

L'embassament de Sant Antoni, a Talarn

L'embassament de Sant Antoni, a Talarn / ACN

La poca pluja de l'estiu, de la tardor i fins i tot de l'hivern feien pensar als responsables de l'agència catalana de l'aigua que estàvem a les portes d'una nova etapa de sequera. Però la primavera ha estat molt plujosa i ha capgirat la situació. Ho ha explicat a la Cadena SER, el responsable de la Gestió de Recursos Hídrics de l'Agència Catalana de l'Aigua, Enrique Velasco: "La primavera ha estat superbeneficiosa, tant perquè ha plogut molt com perquè ho ha fet d'una manera molt bona. No ha generat danys i, en canvi, ha mullat tot. La situació excel.lent que tenim ara prové d'una primavera excepcionalment bona"

Aquesta bona situació fa que alguns embassaments com la Baells hagin arribat ja al màxim de la seva capacitat i estan deixant anar aigua riu avall perquè han de tenir sempre una reserva per absorbir l'aigua d'un nou episodi de pluja. El cas és que els embassaments es troben ara mateix al 94 per cent de la seva capacitat. Segons l'Agència Catalana de l'Aigua, encara que no plogués més, l'abastiment està garantit per aquest any i bona part del que ve. Això sí, el responsable de la gestió dels recursos hídrics recorda que s'ha de gastar només la justa: "L'abastiment d'aquí a un any està totalment garantit per tots els usos però cal especificar que hem de ser conscient que cada gota que utilitzem ha de comptar amb l'estalvi pertinent perquè, si no, se'ns va de les mans"

La bona situació dels embassaments fa que la dessalinitzadora del Llobregat estigui funcionament al mínim. No s'atura gairebé mai del tot per garantir que en cas d'una incidència amb l'aigua dels embassaments pugui subministrament aigua de forma immediata.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?