Sociedad

El 70 per cent dels conductors majors de 65 anys continuen al volant

Són dades d'una enquesta del RACC que ha parlat amb 1000 homes i dones que tenen carnet i que ja superen aquesta edat. L'automòbil Club recorda que aquest col.lectiu representa un 9 per cent del total de conductors, però són el 17 per cent dels morts en carretera

A Catalunya hi ha 600 mil persones de més de 65 anys que tenen carnet de conduir i el 70 per cent segueix al volantRACC

Per millorar la seguretat fan una sèrie de recomanacions al govern, els fabricants i a la gent gran

Ara mateix a Catalunya hi ha 600 mil persones de més de 65 anys que tenen carnet de conduir i el 70 per cent segueix al volant i condueix una mitjana de 4 dies per setmana. Els que han deixat de fer-ho argumenten majoritàriament motius de salut en el cas dels homes i voluntat pròpia en el cas de les dones.

El Gerent de Programes de la Fundació RACC, Xavier Ruestes, apunta que per millorar la seguretat d'aquest col.lectiu, l'administració ha d'actuar en aspectes com la millora de la senyalització i fomentant la compra de vehicles nous que tenen millors sistemes de seguretat.

Más información

Als fabricants els recomana que dissenyen vehicles pensant en les necessitats de la gent gran i als conductors de més de 65 anys que evitin situacions meteorològiques complicades, conduir de nit o en moments de màxima congestió.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00