Martes, 27 de Septiembre de 2022

Otras localidades

Mas plantejarà la consulta a Rajoy per carta

El President farà la petició per carta en les properes setmanes. D'aquesta manera, Mas cedeix a les pressions d'ERC que fa dies que li exigia que complís amb el pacte de legislatura

La reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir al Parlament

La reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir al Parlament / ACN

El President Artur Mas oficialitzarà la petició formal de fer una consulta sobiranista en les properes setmanes "amb voluntat de diàleg". Ho ha comunicat avui el portaveu del Govern, Francesc Homs, després de la constitució al Parlament del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Mas explicarà a Rajoy "l'ampli suport" que la consulta té entre la societat, alhora que l'intentarà convèncer de que existeixen diferents vies legals perquè se celebri, i que per tant, es tracta de si hi ha o no voluntat política.

Sobre el pacte que han signat Govern, partits pro-consulta (tots menys el PSC) i una quarantena d'entitats, Homs ha posat de relleu el consens que existeix sobre la celebració de la consulta, independentment del sentit del vot que defensi cadascú. De fet, aquesta "discrepància", segons Homs, és el que dóna especial importància al pacte.

Más información

Sense citar explícitament el PSC, Homs ha criticat els que no hi ha volgut ser perquè creuen que el Govern ja pressuposa el resultat de la consulta.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?