Directo

CONSEJO DE MINISTROS El Gobierno aprueba un plan para indemnizar a las víctimas de abusos sexuales en la Iglesia cuyos casos estén prescritos

Sociedad

Els hotels de Lloret de Mar tiren de becaris

A Lloret de Mar hi ha més turistes però menys gent treballant als hotels. I això és així perquè han canviat treballadors per becaris i perquè externalitzen serveis, segons ha denunciat el sindicat CC.OO.

Els responsables de CC.OO a GironaRAMON IGLESIAS

A Lloret de Mar han augmentat les pernoctacions (més clients i més negoci) però, en canvi, la contractació de treballadors s'ha desplomat un 30%, segons dades que ha fet públiques Comissions Obreres. El motiu, diu el sindicat, és que les empreses agafen becaris que, en el passat, feien pràciques en hotels de 5 estrelles o en establiments on aprenien l'ofici "com ara la Gavina de s'Agaró i no en llocs on no aprenen res i no els serveix de res", ha explicat el portaveu d'aquest sindicat, Josep Maria Montalbán . Actualment, diu Montalbán, "els col·loquen en hotels de fins a dues estrelles".

D'altra banda, el sindicat ha demanat a la Generalitat que recuperi les inspeccions als hotels que va deixar de fer l'estiu passat. "Descobriran que en habitacions per a tres persones i dormen fins a cinc o sis", ha explicat Montalbán. També assegura CC.OO que els hotels han externalitat el servei de neteja de les habitacions i també cambrers. Això fa que tinguin un servei irregular i a vegades deficient, afirmen els responsables sindicals, que reclamen al sector (fonamentalment de Lloret) "un canvi de model basat en la qualitat", que han reconegut que és l'aposta d'altres zones de la Costa Brava com el Baix Empordà. "No demanem que Lloret renunciï al sol i platja, però ha d'explorar altres models", ha recomanat el secretari general de Comissions a Girona, Bartomeu Compte.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00