Sociedad

Caixa Girona a la comissió d'investigació

Els últims responsables de l'extinta Caixa Girona hauran de comparèixer a la comissió d'investigació de les caixes del Parlament. La comissió citarà els dos últims expresidents. Arcadi Calzada s'enfronta a haver de donar les explicacions que mai ha donat sobre l'informe de les irregularitats en la gestió de l'entitat.

Arcadi Calzada

Durant l'anterior legislatura, amb un joc de majories parlamentaries diferent, CiU va impedir les compareixences a la Comissió de La Caixa, Caixa Girona, i dels bancs, amb l'argument que la investigació s'havia de cenyir a les entitats d'estalvi que havien rebut ajudes del FROB. Caixa Girona no en va rebre perquè va ser absorbida per La Caixa.

Ara, un any després, en el llistat de compareixences aprovades per la Comissió, no hi apareixen La Caixa ni els bancs, però sí Caixa Girona i cita els seus últims quatre principals responsables: els expresidents, Manel Serra i Arcadi Calzada; i els dos exdirectors generals, Jordi Blanc i Aleix Gimbernat. Formen part de les 94 compareixences que hi haurà, entre els quals responsables i exresponsables de fins a 12 entitats i ex entitats d'estalvi, així com el ministre i exministres d'Economia de l'Estat. També els conseller, Andreu Mas-Colell i exconseller d'Economia, Antoni Castells, que va ser qui va autoritzar arxivar l'informe sobre els irregularitats de Caixa Girona durant la presidència d'Arcadi Calzada i que partits com Iniciativa per Catalunya han reclamat insistentment explicacions.

Más información

L'informe de 2009 fet per inspectors de la Generalitat, deia que Calzada va vendre obres d'art per valor de 141 mil euros a Caixa Girona a través de la seva galeria. També que es va donar una hipoteca per comprar una segona residència a l'aleshores conseller de l'entitat, l'actual alcalde de Salt i expresident de la Diputació de Girona i d'Unió Democràtica, Jaume Torramadé. També va trobar despeses per valor de 100 mil euros sense justificar i factures pagades per serveis no prestats. L'informe revelava aparents vinculacions familiars entre determinats patrons i empleats de la Fundació de l'entitat. També deia que Caixa Girona comprava el 50% de les obres d'art a Imparce Barcelona, molt vinculat a la família Calzada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00