Sociedad | Actualidad

Els bars mantindran el dret d'admissió als seus lavabos

CiU i PP han pactat una modificació de la normativa de terrasses que elimina la pretensió del govern municipal que qualsevol vianant pogués utilitzar els serveis dels establiments

Terrasa d'un bar de Barcelona(ACN)

L'Ajuntament de Barcelona abandona la idea que tothom pugui utilitzar els lavabos dels bars i restaurants amb terrassa. Ha estat una de les condicions del Partit Popular per desbloquejar la normativa sobre l'ocupació de l'espai públic per part d'aquests establiments.

Más información

El Partit Popular ha anunciat un acord amb el govern de Xavier Trias per tirar endavant la modificació de l'ordenança de terrasses que unificarà les 24 normatives diferents que actualment existeixen a la ciutat en funció de la zona. Una de les modificacions més destacades respecte al que proposava CiU és que finalment bars i restaurants podran decidir qui utilitza els seus lavabos i qui no. Recordem que la proposta del governmunicipaldeterminava que els establiments amb terrassa havien de deixar passar qualsevol ciutadà que necessités utilitzar els serveis.

Un altre dels canvis és que els establiments alimentaris amb degustació com les fleques o les gelateries podran tenir també terrasses.

La normativa busca homogeneïtzar les condicions en que bars i restaurants ocupen l'espai públic, però respectant la singularitat d'alguns carrers.Per exemple, la Rambla, el Passeig de Gràcia, el Paral.lel, la Plaça de Catalunya, la Diagonal, la Plaça del Sol, la Plaça Reial o la Rambla del Poblenou.

El president del grup municipal del PP, Alberto Fernández-Díaz, ha assegurat que la voluntat del document és "garantir que no hi ha criteris diferents ni contradictoris entre lesnormes delsdiferents districtes" i "millorar la convivència entre bars i veïns". En aquest sentit, eldocument també inclou que si un local comet 3 infraccions molt greus de l'ordenança se li retirarà la llicència. Fins ara, es podia pagar una sanció i continuar amb la terrassa oberta.

La norma permetrà també incrementar l'aforament perquè fins ara cada cadira de la terrassa comptava com mitja persona i ara comptarà com un quart. L'horari de les terrasses serà de 8 del matí a 12 de la nit de diumenge a dijous i de 8 a 1 de la matinada els divendres i vigílies de festiu.

La norma se sotmetrà a aprovació inicial en la comissió d'Hàbitat Urbà del 15 de juliol. A partir de llavors s'obre un període d'al.legacions i s'anirà aplicant de forma progressiva.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00