Sociedad | Actualidad

Les fleques podran tenir taules al carrer si tenen lavabos adaptats

L'ordenança pactada per CiU i PP incrementarà el nombre de terrasses a les voreres de Barcelona

(ACN)

A partir de l'1 de gener entrarà en vigor la nova ordenança que regula les terrasses a la ciutat de Barcelona. La normativa que han pactat CiU i PP autoritza que forns i establiments de degustació puguin tenir també taules al carrer, però no tots. Només els que tinguin lavabos adaptats a persones amb mobilitat reduïda. Aquesta condició la compleixen uns 800 a tota la ciutat.

A més, la normativa incrementa del metre i mig actual al metre 80cm l'espai que s'ha de reservar per als vianants.

Tot i això, la regidora del PSC, Assumpta Escarp, i el d'Esquerra Republicana, Jordi Portabella, han criticat l'ocupació de les voreres que permet aquesta ordenança. Segons Escarp, "algú l'altre dia deia que hem passat de vorera a carrel de vianants i em sembla que això reflecteix una mica el que hem dit avui". Jordi Portabella ha insistit en què és una mala normativa que voldria canviar perquè CiU i PP "s'han oblidat que les voreres són per caminar".

Más información

Des del govern, Joan Puigdollers, ha defensat que la normativa respecta els drets de tots els ciutadans, també els dels vianants, i que "facilita la creació de llocs de treball" .L'aprovació definitiva de l'ordenança es farà el dia 20 i de moment compta amb els vots de CiU i PP.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00