Sociedad | Actualidad

14 detinguts a Igualada per simular una discapacitat i cobrar una prestació

La Policia Nacional ha detingut catorze persones a Igualada acusades de simular una discapacitat, com ara inhibició motora o lingüística i desconnexió de l'entorn, amb la pretensió de cobrar prestacions d'incapacitat

Calculen que la banda va obtenir 382.673 euros en ajudes fraudulentes

La trama estava dirigida per una dona que , segons la policia, captava persones d'entre 35 i 60 anys, als quals ensinistrava perquè presentessin informes mèdics amb patologies molt cridaneres, per poder cobrar la prestació a partir d'informes mèdics falsos.

La majoria dels sol · licitants detinguts simulaven patologies com la inhibició motora total, inhibició lingüística i desconnexió de l'entorn, entre d'altres, pel que requerien d'una instrucció prèvia per no aixecar sospites quan acudien a demanar l'ajuda.

Más información

La investigació va començar a requeriment de la Inspecció de Serveis de la Direcció General de l'Institut Nacional de la Seguretat Social, que va detectar en poc temps a Igualada una allau de sol · licituds de prestacions d'incapacitat permanent absoluta i de gran invalidesa.

Segons els investigadors, la dona que dirigia la trama oferia a coneguts seus entre 200 i 850 euros perquè simulessin la discapacitat i, després de l'ensinistrament, els acompanyava a les cites de valoració mèdica, fent-se passar per una familiar, i aportava informes mèdics prèviament falsificats.

Un cop descoberta la trama, els metges i especialistes que apareixien com a signants en els informes van negar que es tractés de la seva signatura o van aclarir que s'havien canviat les dates i agregant o eliminant paràgrafs.

Quan els falsos discapacitats van ser entrevistats en dependències policials, no van mostrar cap de les simptomatologies que acreditaven en els informes mèdics.

A més, la majoria d'ells tenia carnet de conduir i no mostrava cap tipus de restricció ni limitació aparent per al desenvolupament d'activitats habituals.

La Policia Nacional manté l'operació oberta per localitzar i detenir més implicats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00