Sociedad | Actualidad

Alerta per ozó troposfèric a la plana de Vic i a Girona

Protecció Civil ha enviat aquest migdia un nou avís per possible superació del llindar d'ozó troposfèric a la plana de Vic i a les comarques de Girona

Fotograma d'un vídeo sobre la contaminació d'ozó troposfèric del Departament de Territori i Sostenibilitat(Generalitat de Catalunya)

Vol dir que la concentració de contaminació supera uns nivells de risc per a persones grans, nens i pacients que tenen problemes respiratoris crònics o del cor. Serveix per alertar-los per què evitin fer activitats intenses durant aquests episodis.

Más información

L'ozó troposfèric és un contaminant que es genera per la combinació d'oxigen i les partícules que surten de la combustió dels vehicles o les fàbriques. En els dies més assolellats i temperatures més altes, la presència d'ozó troposfèric és més alta. I quan supera els 180 micrograms d'ozó per metre cúbic d'aire, Protecció Civil llança un avís perquè els col.lectius més vulnerables es protegeixin, sobretot entre les 12 del migdia i les 4 de la tarda.

Si supera el llindar dels 240 micrograms d'ozó per metre cúbic d'aire es recomanaria precaució a tota la població. No s'ha superat encara en aquesta època. En el primer nivell ja s'han enviat 22 avisos el mes de juny i 4 durant el juliol i 3 avisos durant aquest mes d'agost.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00