Domingo, 27 de Noviembre de 2022

Otras localidades

La Via Catalana es completa amb èxit

La Generalitat xifra en almenys 1.600.000 els participants a la cadena humana

La Via Catalana al Passeig de Gràcia de Barcelona

La Via Catalana al Passeig de Gràcia de Barcelona / XAVIER SÁNCHEZ

El conseller Espadaler subratlla que la cadena humana s'ha celebrat sense "cap incident"

El Departament d'Interior estima que almenys 1.600.000 participants s'han sumat a la Via Catalana a les 17:14 d'aquest Onze de Setembre. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha quantificat així l'afluència de la cadena humana matisant que si la xifra varia "ho farà per dalt i no serà en moltes persones". Després de subratllar la dificultat i la complexitat d'aquesta mobilització ciutadana, ha celebrat que s'ha dut a terme "sense cap incident".

El Departament d'Interior, després de consultar les regions policials que ha travessat a la Via Catalana, ha estimat una participació "en cap cas inferior al 1.600.000 persones". Una xifra que si varia ho farà en poques persones i, en tot cas, si ho fa, serà a l'alça.

A la capital catalana s'han concentrat més de mig milió de participants i la resta dels mobilitzats s'han distribuït per tot el territori. El conseller Espadaler ha admès de la dificultat d'obtenir una quantificació exacte de l'afluència i per això s'ha mostrat prudent. Sí ha aclarit, però, que el tall per sota s'ha de fixar en aquesta xifra.

Espadaler ha celebrat que una mobilització "de tanta complexitat" com la cadena humana hagi finalitzat "sense cap incident destacable".

Un dels pocs ensurts que s'han produït durant la celebració de la Diada ha estat l'avís de bomba que s'ha rebut al 112. Una trucada que informava de la instal·lació d'un artefacte explosiu a l'encreuament de Passeig de Gràcia amb la Gran Via de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra han activat el protocol de seguretat i han procedit a desallotjar la zona. L'artefacte localitzat, però, "no tenia capacitat per explotar".

El veritable repte desplegat per al dispositiu dels Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb diverses policies locals, ha estat el de garantir "la mobilitat". Ja s'havia avisat que la Via Catalana provocaria "severes afetacions al trànsit", i així ha estat.

Les més greus s'han produït al sud del país, després del tall de la N-340, per on passava la cadena. Aquí s'ha generat una cua de 60 km que s'ha anat reduint poc a poc després de l'aixecament del peatge de l'AP-7. Catalunya recupera "poc a poc la normalitat", ha conclòs.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?