Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 20 de Enero de 2020

Otras localidades

Mor als 99 anys el filòleg i escriptor Martí de Riquer

Professor, humanista i acadèmic és un dels referents de la cultura catalana de l'últim segle i deixa com a llegat la recuperació de l'època medieval

IMAGEN DE ARCHIVO - El filólogo e historiador de la Literatura Medieval, Martín de Riquer, en su casa tras haber sido galardonado con el Premio Nacional de Letras /

Medievalista de renom internacional i catedràtic emèrit de literatura románica, ha mort als 99 anys a la seva casa de Barcelona. Professor, humanista i acadèmic compta entre els seus guardons amb el premi Príncep d'Asturies de les Ciències Socials l'any 1997.

El profesor, humanista i acadèmic Martí de Riquer ha mort a la seva casa de Barcelona als 99 anys.

Medievalista de renom internacional i catedràtic emèrit de literatura románica, va dedicar la seva vida a la recuperació de l'època medieval i a l'estudi de les llengües romàniques - especialmente provençal, francés, castellà i català. A ell li deben la revisió i actualització de l'obra Tirant lo Blanch, de Joanot Martorell, un dels llibres més importants de la literatura universal. Era el més veterà dels membres de la RAE.

Nascut a la capital catalana el 3 de maig de 1914, en el sí d'una familia benestant, va començar a estudiar comerç però ràpidament es va interesar per l'estudi dels textos catalans. Durant la guerra civil va fugir a França per formar part de l'exèrcit franquista.

Va ser un cop acabada la guerra quan va obtener el doctorat en filología románica.

A més a més de la seva tasca com a humanista, Martí de Riquer va ser profesor del Rei Joan Carles quan encara era príncep i va acabar com a membre del seu consell privat. Més tard, l'any 1997, es convertiría en senador per designació reial.

Martí de Riquer compta entre els seus guardons amb premi Príncep d'Asturies de les Ciències Socials l'any 1997, Premi Nacional d'Assaig l'any 1991 i el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles l'any 2000.

Entrevista a Martí de Riquer al programa 'Taula Reservada' amb Helena Garcia Melero (09/12/2000)

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?