Sociedad

Reus: els aparcaments més barats de tot Catalunya

A partir del desembre es podrà aparcar tot un dia per només 4 euros. Les zones blaves de la ciutat també són de les mes econòmiques.

(MARC CÀMARA)

En els útlims anys, el holding d'empreses municipals de Reus, INNOVA, ha estat a l'ull de l'huracà per les presumptes irregularitats i els múltiples processos judicials oberts al seu voltant. Però tot i les crítiques constants a la gestió dels recursos públics a Reus, i també un nou govern disposat a canviar el model perquè no es repeteixin les imatges dels darrers mesos, les empreses municipals agrupades sota el paraigua d'INNOVA encara donen alguna alegria.

Una de les més ben gestionades és l'empresa d'aparcaments i mercats, AMERSAM, que avui mateix ha anunciat que a partir de l'1 de Desembre del 2013 i fins a finals de l'any 2014 rebaixarà les tarifes dels aparcaments públics a només 4 euros al dia. Aquesta agressiva política de preus, va acompanyada també de descomptes de fins el 75% per a abonats, vals d'hores de regal per a clients d'empreses i una reducció del 80% de la quota nocturna.

Más información

La voluntat és felicitar AMERSAM pels seus 25 anys, efemèride que es compleix durant el 2014, però a ningú se li escapa que aquest gir en la política de preus busca l'efecte crida per 'robar' clients a la ciutat veïna de Tarragona, immersa en un pla de mobilitat que cobreix, des d'aquesta setmana, tota la ciutat de zones d'aparcament de pagament.

Reus busca així recuperar la capitalitat comercial del territori, que en els últims anys ha estat qüestionada, i intentar ampliar el ventall d'oportunitats de negoci.

La reducció de preus no és significativa: fins ara es podia aparcar per 5 euros en alguns aparcaments de la perifèria i per 8 als del centre, on hi ha més demanda. Però la reducció converteix ara la ciutat en la més econòmica per deixar el cotxe, si es té en compte també el preu de la zona blava.

És evident que tot plegat s'explica amb la bona salut d'AMERSAM, la primera empresa d'aparcaments que va començar a cobrar en fraccions horàries, i la primera que va començar a fer-ho en minuts. Una empresa que ha construït tots els seus aparcaments (fins a 7), sense haver demanat ni un sol euro als bancs i cap subvenció a l'Ajuntament.

INNOVA ha estat un problema en els darrers anys, però l'estructura empresarial de la ciutat permet ara aquesta reducció de tarifes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00