Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 10 de Diciembre de 2019

Otras localidades

LA VENTANA LA VENTANA Andrés Velencoso y Quique Dacosta en 'La Ventana'

Divorcis i animals

Els advocats catalans asseguren que estan augmentant els litigis per determinar la custòdia dels animals de companyia. Casos de separació o divorci en que cap de les dues parts vol renunciar a l'animal

Imatge d'un gos, procedent de la canera de Lleida /

La llei no contempla cap solució i els jutges ja han establert criteris per poder resoldre aquestes situacions i establir fins i tot en alguns casos la custòdia compartida

El codi civil només contempla la custòdia pel cas dels fills: no diu res de què passa amb els animals de companyia. Però davant d'una problemàtica que va en augment els jutges han de seguir algun criteri per decidir amb qui va l'animal: bàsicament es mira qui n'ha tingut més cura, i en alguns casos també la propietat (la persona que el va comprar).

Els lletrats consideren que tenint en compte que ja no es tracta de casos excepcionals, seria bo que es pogués regular.

La majoria d'aquests casos no arriben als tribunals: en les separacions o divorcis de mutu acord ja s'estableix què passa amb la custòdia.

Una enquesta del Col.legi de Veterinaris de Catalunya conclou que el 70 per cent de les famílies que tenen un animal de companyia el consideren part de la família.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?