Sociedad | Actualidad

El Govern dóna una resposta tímida a Junqueras

L'oposició és molt més contundent. PSC i PPC exigeixen a Mas que desautoritzi públicament a Junqueras

El conseller de Presidència, Francesc Homs, al Parlament de Catalunya(ACN)

Reacció tímida del Govern a la proposta de Junqueras d'aturar una setmana l'economia catalana per fer una demostració de força. El conseller de la presidència, Francesc Homs, ha parlat, en un discurs sense preguntes, de construir una "via segura" per Catalunya "fent les coses bé". Això en públic, perquè en privat alguns mostren malestar amb el president d'ERC

Això de proposar una aturada d'una setmana és a les antípodes del discurs típic convergent de treballar, treballar i treballar. D'altra banda, saben que de portes en fora és una amenaça que no s'entèn i que deixa en mal lloc el discurs sobiranista.

Más información

Ara bé, en públic, llei el silenci. Aquesta és la consigna que avui s'ha autoimposat el govern. És el cas, per exemple, dels consellers Francesc Homs i Felip Puig; un Puig que ahir, abans del tancament de files, sí que va deixar anar en una entrevista que l'economia catalana no es pot aturar ni dues hores.

Cap dels dos ha acceptat avui preguntes. Francesc Homs, sí que ha deixat anat en la presentació dels actes del Tricentenari que les coses, l'any vinent, s'han de fet de forma segura, i això vol dir, fer-les bé.

Des de l'altra banda, des d'ERC, avui matisen que Junqueras en cap cas va parlar de vaga, però sí que va ser un missatge estudiat per mostrar la força que pot tenir Catalunya.

Oriol Junqueras: ¿Alguien cree que no somos capaces de parar la economía catalana durante una semana?

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20131114csrcsrcat_8.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00