Sociedad

Un carnet genètic per a nens adoptats

Els forenses catalans proposen que els nens adoptats tinguin un carnet genètic que permeti identificar les restes en cas de mort en una catàstrofe. En grans catàstrofes internacionals s'han trobat que no han pogut saber qui eren perquè no tenien res per comparar

Un fotograma de la pel.lícula 'Lo Imposible'. El film narra la tragèdia real d'una família que va patir en pròpia pell el tsunami de l'any 2004 a IndonèsiaACN

Es tracta que els menors adoptats tinguin un carnet amb el seu perfil genètic. Sobretot perquè si els haguessin d'identificar seria impossible perquè els seus pares adoptius no podrien donar cap mostra ja que no hi hauria cap coincidència. El director del servei de medicina legal de Girona, Narcís Bardalet explica que com que no saben qui són els seus pares biològics és impossible buscar referències. Per això, proposa la creació d'aquest carnet pels nens adoptats.

Bardalet va participar amb un equip de forenses catalans en les feines d'identificació dels milers de morts provocats pel tsunami de Tailàndia i allà va constatar les enormes dificultats per identificar els nens.

Els metges legals fan servir tres tècniques concretes per identificar els cadàvers o les restes d'algú: la dentadura a través de l'historial de la víctima, les empremtes dactil.lars i l'ADN.

Más información

En el cas dels nens, molts no han passat ni pel dentista, sovint no tenen carnet d'identitat i no evidentment no estan fitxats per la policia i en el cas de l'ADN, un nen adoptat no pot comparar-se amb ningú.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00