Sociedad | Actualidad

Catalunya ha deixat de créixer

Per primera vegada des de que hi ha registres, ha perdut població en un any natural. Segons l'últim padró el descens és de 17.000 persones. Estadísticament és una involució mínima, però els experts creuen que marca un canvi de tendència

La Rambla de les Flors de Barcelona(ACN)

La previsió és que la pèrdua d'habitants s'accentuï en els pròxims anys

Más información

És el lema de la campanya que el govern de Jordi Pujol va posar en marxa als anys vuitanta per fomentar la integració de tots els habitants de Catalunya, vinguessin d'on vinguessin. El territori català va arribar als 6 milions de catalans en aquella època i va tocar el sostre de població l'any 2011, amb un total de 7.571.000 persones inscrites als padrons municipals. Fins aquell moment, des de l'any 1857, el cens sempre havia escalat. Especialment des del 2002: un milió de persones més en 10 anys. Segons Albert Esteve, sotsdirector del centre d'estudis demogràfics de l'Autònoma de Barcelona, amb la crisi, el globus es va començar a desinflar, però no s'ha percebut fins ara.

Segons el centre d'estudis demogràfics, 8 de cada 10 persones que marxen de Catalunya són immigrants que retornen al seu país d'origen o canvien de comunitat.

L'última dada oficial, que s'acaba de publicar, és la del 2012, que deixa la població en 7.554.000 persones i els experts creuen que la caiguda d'habitants continuarà.

Les dades provisionals de l'Institut Nacional d'Estadística sobre el primer semestre del 2013 indiquen que en només sis mesos, Catalunya va perdre gairebé 30.000 habitants. Es tracta del major descens, en xifres absolutes, de tota Espanya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00