Sociedad | Actualidad

La consulta passa el filtre de la Mesa del Congrés

La iniciativa del Parlament de Catalunya podria arribar al ple del Congrés al juny o setembre

La façana del Congrés dels Diputats, a Madrid(CADENA SER)

La Mesa del Congrés ha donat aquest dimarts el vistiplau a la tramitació parlamentària de la proposta del Parlament de Catalunya perquè es delegui a la Generalitat la competència per convocar la consulta independentista .

El president del Congrés, Jesús Posada , ha explicat que la iniciativa ha estat qualificada "sense cap problema " i que ara passarà el tràmit d'informe del Govern.

Más información

L'Executiu té trenta dies per mostrar la seva conformitat amb la proposició , en el cas que aquesta impliqui " augment dels crèdits o disminució dels ingressos pressupostaris " . Transcorregut aquest mes sense que el Govern s'hagi oposat expressament a la seva tramitació , la proposició quedarà en condicions d'anar al ple .

Si es mantenen els terminis i no es retira cap de les proposicions d'altres parlaments autonòmics pendents de debat , la iniciativa del Parlament de Catalunya es podria debatre en el ple del Congrés al juny o setembre .

No obstant això , fonts dels partits nacionalistes no descarten que es retirin algunes de les proposicions de parlaments autonòmics pendents de debat - la Comunitat Valenciana acumula dos i Catalunya una més - per avançar el debat de la consulta sobiranista .

Per evitar retards , les tres formacions del Congrés que donen suport a la consulta -CiU , ICV i ERC - estudien presentar una proposició de llei en els mateixos termes que la proposta del Parlament , iniciativa que , segons els terminis previstos , podria votar-se a el ple a finals del mes de març , o com a molt principis d'abril .

Sigui amb la fórmula de la proposició de llei del Parlament de Catalunya , o amb una proposició dels grups nacionalistes , la consulta independentista serà rebutjada per prop d'un 85% del Congrés . Si no hi ha sorpreses votaran en contra els 185 diputats del PP, els 110 del PSOE - a l'espera del que puguin fer els diputats del PSC - i els cinc d'UPyD , als quals caldria sumar els diputats no nacionalistes del Grup Mixt .

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00