Sociedad

Les patronals catalanes, contra la reforma en les bases de cotització

Els empresaris critiquen que la reforma impulsada pel Govern espanyol dificultarà la recuperació de l'activitat empresarial i de l'ocupació

Els empresaris demanen una revisió de la reforma que comportarà que passin a cotitzar determinades retribucions en espècie, com els tiquets menjador. I afegeixen que els més perjudicats seran els treballadors que cobren menys.

La reforma consisteix en incloure en les cotitzacions conceptes que fins ara no cotitzaven, com el transport i les dietes. Diuen que aquesta mesura significarà un increment dels costos que pot arribar al 18%.

Les patronals consideren que ara mateix no és un bon moment per dur a terme aquesta reforma, ja que asseguren que dificultarà la recuperació de l'activitat empresarial i de l'ocupació. Així ho creu, Javier Ibars, director del departament de relacions laborals de Foment del Treball: "qualsevol mesura que contribueixi a restar competitivitat a les empreses, a incrementar el seus costos laborals... lògicament tindrà una repercussió quant a la generació de llocs de treball".

La mesura afecta tant a l'empresa com als treballadors, perquè tots dos es fan càrrec de les cotitzacions socials i, més concretament, els que tinguin salaris mitjos i baixos seran els treballadors més afectats. En aquest sentit s'expressa Jana Callís, directora del departament de relacions laborals de PIMEC: "com que les bases de cotització estan topades amb un nivell salarial determinat, aquells treballadors que no tinguin la base de cotització topada i, per tant, aquells que tenen els salaris mitjos i baixos, són els que es veuran afectats per la mesura".

Segons les patronals, els empresaris poden plantejar-se deixar de donar ajuts per les dietes i el transport i s'haurà de renegociar la situació per moderar l'afectació a empresaris i treballadors.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00