Sociedad | Actualidad

El cas Mercuri esquitxa la diputada socialista Montserrat Capdevila

La fiscalia demana al TSJC que imputi la diputada del PSC perquè, presumptament, hauria fet servir la targeta del Parlament per pagar-se viatges privats a Madrid. Capdevila, per Twitter, assegura que "no li consta cap imputació, no ha fet cap il.lícit, està molt tranquil.la i espera que s'aclareixi"

Manel Bustos i Montserrat Capdevila en una imatge d'arxiu(ACN)

El fiscal vol imputar Montserrat Capdevila per un delicte de malversació de fons públics. Segons la investigació recollida en el 'cas Mercuri', Capdevila, que també era tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sabadell, hauria utilitzat la targeta RENFE del Parlament per fer viatgers privats en primera classe de l'AVE a Madrid.

Más información

Quan els mossos tenien punxat el telèfon de l'ex alcalde de Sabadell, Manel Bustos, pel cas Mercuri, van detectar per diverses converses que tenia una estreta relació amb Montserrat Capdevila, companya seva de partit, aleshores tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Sabadell i diputada encara al Parlament de Catalunya. En aquestes converses, segons ha pogut saber aquesta redacció, se citaven per veure's a Madrid i quedaven en diferents hotels, un d'ells, el Melià Princesa i agafaven habitacions contigües.

Quan el cas Mercuri ja havia explotat, el fiscal anticorrupció, Fernando Bermejo, va demanar a la jutge de Sabadell seguir indagant en aquesta relació per esbrinar qui pagava els viatges. I a través dels extractes bancaris de la targeta VISA de transport del Parlament, la fiscalia va descobrir que la diputada socialista Montserrat Capdevila va fer una dotzena de viatges en primera classe a l'AVE Barcelona-Madrid entre maig i setembre del 2012.

El fiscal anticorrupció considera a l'escrit que va presentar a finals de l'any passat, que podria haver comés un delicte de malversació de fons públics perquè, suposadament, feia servir la targeta RENFE que tenen els parlamentaris per pagar aquests viatges en primera classe de l'AVE. Sempre agafava el tren a última hora del vespre i tornava l'endemà a primera hora.

Segons aquest escrit que ha pogut conèixer la Cadena SER, hauria gastat més de 5.000 euros en una dotzena de viatges.

Montserrat Capdevila, per via del seu compte de Twitter, afirma que no li consta cap imputació, no ha fet cap il.lícit, està molt tranquil.la i espera que tot s'aclareixi. També assegura que no té res a veure amb el cas Mercuri, que confia en la justícia i apunta que "si estès imputada, ella hauria de saber-ho".

Més tard ha fet públic un comunicat en el qual afirma que "amb l'excusa d'investigar l'ús que jo hagi pogut fer de la targeta de Renfe, - sobre la qual no hi ha establerta cap mecanisme arbitrat de justificació de la despesa - no han dubtat a fer una intolerable invasió en la meva vida personal, en un quasi indissimulat propòsit de buscar el descrèdit i fins i tot la destrucció política i personal"

Afegeix que "malgrat el buit normatiu en la regulació de l'ús de la targeta de Renfe i des del convenciment de no haver-ne fet cap ús il·lícit, el 8 de novembre de 2013 vaig reintegrar l'import íntegre de l'ús de la targeta des que el Parlament me la va lliurar.L'ofensiva que s'ha desplegat en contra meva resulta intolerable en termes de dignitat, per la qual cosa seria raonable que es fes una fiscalització universal, en la mateixa manera que jo he patit, i en darrer terme una precisa regulació de l'ús de la targeta"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00