Sociedad

El Bulli servirà sopars durant 20 dies a l'any

El centre d'investigació en cuina d'avantguarda que impulsa Ferran Adrià a Cala Montjoi suposarà una inversió de 9 milions d'euros

ElBulli1846, nuevo proyecto de Ferran Adrià

La maqueta nos muestra cómo será el nuevo centro de investigación de cocina de vanguardia, con campus y área de exposición abierta al público / ElBulli1846

Avui s'ha presentat a Barcelona elBulli1846 (el número fa referència als plats que va servir el millor restaurant del món), el centre de creació i innovació gastronòmica que impulsa el cuiner Ferran Adrià. Suposarà una inversió de 9 milions d'euros i podria ser una realitat en 2016

Aquest centre tindrà un laboratori creatiu on un equip de 30 professionals experimentaran en cuina d'avantguarda i a més les seves creacions es podran tastar. Perquè Ferran Adrià ha explicat avui que durant 20 dies a l'any es tornaran a servir sopars.

Más información

El 50 per cent dels comensals s'escolliran per sorteig a través d'internet i no hauran de pagar. L'altra meitat són persones que aporten diners a elBullifoundation

Tant el Conseller de Territori, Santi Vila, com Ferran Adrià han destacat que es tracta d'un projecte de país, d'una aposta clara per la recerca, la creativitat i la innovació.

A més d'un espai d'investigació, el projecte inclou un espai que es podrà visitar prèvia reserva d'entrada a través de la web. S'oferirà un recorregut per la història des dels orígens de la cuina fins al moment actual. Ferran Adrià ha insistit en què no és un museu i que no hi haurà visites massives.

Cessió de terrenys i edificis a la Generalitat

Ferran Adrià i el seu soci Juli Soler donaran els terrenys i els edificis a la Generalitat. Assegurenque ho fan perquè entenen que es tracta d'un projecte de país, detots, i que per tant no té sentit que estigui en mans privades. A més, afegeix Ferran Adrià, és una mostra mes que no és un projecte especulatiu.

Tramitació excepcional

L'edifici de El Bulli i el lloc on es construiran altes 3.400 metres quadrats estan al Parc Natural del Cap de Creus. Perquèaquest projecte es pugui fer en un espai protegit s'haurien hagut de modificar els planejaments urbanístic, territorial i mediambiental i això hauria retardat la seva posada en marxa.

Per tirar-lo endavant a curt termini, la Generalitat farà una tramitació legislativa especial. Al mes de març entrarà al Parlament una llei que declararà elBulli1846 com una actuació d'interès públic de primer ordre. Ferran Adrià i el govern han mantingut reunions amb tots els grups polítics i asseguren que tenen el suport suficient per tirar-lo endavant.

Aquesta llei podria estar enllestida aquest estiu i la primera pedra es podria posar al setembre, de forma que el centre obriria portes l'any 2016.

LaGeneralitat, l'arquitecte EnricRuiz Geli i els impulsors del projecte asseguren que el projecte és respectuós amb l'entorn i que fins i tot millorarà tota la zona de Cala Montjoi. La nova construcció serà bàsicament soterrada, situant-se sota les tradicionals feixes de la zona delCap de Creus.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00