Sábado, 04 de Febrero de 2023

Otras localidades

Gir en el cas del jove mort a la comissaria dels Mossos al Vendrell

La jutgessa que investiga el cas del jove ha denegat totes les proves que havia demanat l'advocat de la família assegurant que no són essencials per avançar en el cas

Comissaria dels Mossos d'Esquadra del Vendrell

Comissaria dels Mossos d'Esquadra del Vendrell / ACN

Segons ha pogut saber la Cadena SER, la magistrada ha denegat 5 proves sol·licitades per l'advocat de la família del jove mort a la comissaria dels Mossos del Vendrell el 31 de juliol de l'any passat.

En l'escrit de la titular del jutjat d'instruccíó número 2 del Vendrell, al qual ha tingut accés la Cadena SER, la magistrada denega totes les proves, cinc en total, perquè considera que amb els resultats de l'autòpsia ha quedat provat que la víctima, Yassir El Younoussi, va consumir la droga mentre es trobava a la cel·la i sota custòdia policial. A més, assegura que del visionat de les imatges enregistrades per les càmeres se'n desprèn que el jove va consumir la droga de forma voluntària. La jutgessa afegeix que per saber si els Mossos d'Esquadra de la comissaria del Vendrell van incórrer en un presumpte delicte d'homicidi imprudent "és essencial, entre d'altres qüestions, determinar si el noi va consumir la droga voluntàriament". D'aquesta manera el cas pren un gir rellevant , ja que la jutgessa considera un "element accessori a la investigació" determinar la forma com aquestes substàncies estupafaents van arribar dins la garjola i per tant, ja no estariem parlant d'un homicidi imprudent sinó d'una possible responsabilitat civil de l'Administració Pública o fins i tot una responsabilitat disciplinària dels agents per l'incompliment de les seves tasques professionals.

Recurs de reforma

L'advocat de la família del noi mort, ha presentat ja un recurs de reforma perquè la magistrada acabi admetent les proves sol·licitades. En el text, al qual també ha tingut accés aquesta emissora, el lletrat argumenta que el noi estava sota custòdia policial i que, per tant, els agents eren els responsables de la seva integritat física. A més, considera que un presumpte consum voluntari de droga, tal i com apunta la la jutgessa en l'escrit de providència amb data de 29 de gener, no implica que no s'estigui parlant d'un homicidi imprudent.

De moment, 10 persones imputades per homicidi imprudent en el cas

La jutgessa va imputar 8 agents dels Mossos d'Esquadra i 2 treballadores del SEM per la seva relació en el cas, el passat 4 de gener de 2013. En l'auto d'imputació es posa en dubte si era necessari reduir al jove de cos sencer i amb casc a més d'investigar si es es va fer correctament l'escorcoll quan el detingut va entrar a la comissària ja que va poder introduir drogues, la causa principal de la seva mort. A més també s'imputa a un metge i una infermera que ho van atendre tan sol una hora abans de la seva mort diagnosticant patologia simulada. Ara però, tot plegat pren un gir significatiu, ja que segons fonts consultades per la SER, tot apunta que la jutgessa es pot arribar a fer enrere i retirar les imputacions almenys per homicidi imprudent.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?