Sociedad | Actualidad

Més proves per reduir la contaminació

L'Ajuntament de Barcelona regarà els carrers amb més freqüència quan hi hagi episodis de contaminació. A més, una nova prova pilot busca reduir les partícules en suspensió dels parcs de sorra o les obres

La prova pilot que l'Ajuntament de Barcelona i el Consell Superior d'Investigacions van fer per reduir la contaminació de l'aire regant els carrers amb aigua i additius químics no ha tingut bons resultats. L'objectiu era atrapar les partícules en suspensió i arrossegar-les al clavegueram, però els resultats han demostrat que regant amb aigua normal en hora punta n'hi hauria prou. Tot i així, ara treballen en una nova prova als parcs de sorra o al voltant de les obres on sembla que l'aigua amb additius sí evita que s'aixequi polseguera.

Más información

La provala van fer al carrer Indústria de Barcelona després de veure que a ciutats com Estocolm havia ajudat a reduir la contaminació. Van afegirdos additius químics a l'aigua per atrapar lespartícules contaminantsde l'aire i arrossegar-les al clavegueram, però els resultats han demostrat que regant amb l'aigua habitual,la freàtica,quan hi ha més trànsit, n'hi hauria prou.

En concret, segons Xavier Querol, investigador del CSIC, "es reduirien fins a un 30 per cent les partícules en suspensió". Per això, el Director d'InnovacióAmbiental de l'Ajuntament de Barcelona,Enric Aulí, ha explicat a SER Catalunya que "a partir d'ara quanhi hagi episodis de contaminació com el de desembre,regaranels carrers amb més freqüència, però amb l'aigua de sempre".

D'altra banda, Ajuntament i CSICestan pendents dels resultats d'una altra prova, de nou amb additius, peròaquesta vegada a espais amb molta pols comels parcs de sorra oels voltants de les obres. Segons Querol,"perquè els additius facin efecte hi ha d'haver molta contaminació". Per això, fan proves al Parc de la Ciutadella o els voltants de les obres que ara comencen a Glòries

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00