Jueves, 18 de Agosto de 2022

Otras localidades

Nova tècnica per recuperar els metalls dels mòbils

Permet recuperar liti, plom o cobalt i reutilitzar-los, reduint l'impacte que té al medi ambient la seva extracció o mal reciclatge. L'han descobert investigadors del Centre Tecnològic de Manresa

Investigadores del Centro Tecnológico de Manresa descubren una nueva técnica para recuperar los caros y muy contaminantes metales de los móviles

Investigadores del Centro Tecnológico de Manresa descubren una nueva técnica para recuperar los caros y muy contaminantes metales de los móviles / CADENA SER

Investigadors catalans creen una nova tècnica que permet recuperar dels mòbils vells metalls com el liti, el cobalt, el plom o el mercuri... metalls imprescindibles per fabricar telèfons i tauletes, però que són cada vegada més cars perquè la seva extracció és limitada i que, a més, si no es separen correctament son grans contaminants. Aquesta nova tècnica, descoberta al Centre Tecnològic de Manresa, permet reutilitzar-los reduint, per tant, l'impacte que té en el medi ambient la seva extracció.

Altaveus, plaques base i bateries contenen cobalt, or, liti, pal.ladi, mercuri o plom, entre d'altres. Metalls que són, o cars perquè cada vegada n'hi ha menys, o altament tòxics i que cal separar bé.

Davant el continu creixement de persones que fan servir smartphones i tauletes, investigadors del Centre Tecnològic de Manresa han desenvolupat una tècnica per recuperar aquests metalls i poder-los reutilitzar conservant-ne la puresa.

Els beneficis mediambientals, segons Miquel Rovira, un dels investigadors, són dobles: "s'exploten menys les mines i es contamina menys".

Rovira matisa, però, que perquè aquesta tècnica es pugui dur a terme, "el primer pas l'han de fer els usuaris: si canviem de telèfon, no llançar el vell a les escombraries, sinó als punts de recollida que hi ha a les botigues d'electrònica o deixalleries".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?