Sociedad

Tornar als envasos retornables

Els ajuntaments estalviarien 56 milions d'euros l'any si es recuperés el sistema de retorn d'envasos tradicional, el de deixar un dipòsit que es recupera quan tornes l'envàs. Ho diu un estudi de la fundació Retorna

També denuncia que ara mateix els municipis destinen cada any 215 milions d'euros a gestionar aquests residus, una despesa que la llei diu que ha d'anar a càrrec de les empreses envasadores que ara només paguen 80 milions

Amb dades de 24 municipis i la prova pilot feta durant 3 mesos a Cadaqués, la fundació Retorna ha conclòs que si Catalunya recupera el sistema de retorn d'envasos tradicional, el de deixar un dipòsit per envàs a les botigues, els ajuntaments estalviarien 56 milions d'euros cada any dels 215 que ara destinen en total els municipis a gestionar aquests residus.

Más información

Una despesa que "la directiva europea de gestió de residus determina que ha d'anar a càrrec de les empreses envasadores" diu Miquel Roset, director de Retorna. Roset denuncia també que "ara mateix aquestes empreses només paguen 80 milions d'euros anuals".

L'estalvi vindria en despesa de camions de recollida, tractament d'aquests residus i neteja de platges i carrers. A més, segons dades d'aquest mateix estudi, es triplicaria la recollida selectiva d'envasos pujant del 30% actual al 85%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00